«ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»
 
Εναι να σωματεο που ιδρθηκε το 1993 και δραστηριοποιεται εντς και εκτς Ελλδος, εστιζοντας στην παρουσα της Ελλδος στη Να Βιβλιοθκη της Αλεξανδρεας της Αιγπτου.
   Η δρυση και το ργο του σωματεου καταδεικνει τον ισχυρ δεσμ μεταξ δο μεγλων και φλων χωρν, της Αιγπτου και της Ελλδος. Μσω της Βιβλιοθκης της Αλεξανδρεας οι δο χρες συνδουν παγκοσμως τους λαος με τις επιστμες, τα γρμματα και τις Τχνες.

  Στις αρχς του 3ου π.Χ. αινα, στην αρχαα Αλεξνδρεια «πλη-φρος» της αρχαιτητας γεννθηκε να μεγλο σχδιο:
«Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ»
η δρυση, δηλαδ, μιας μεγλης Βιβλιοθκης, συγκρσιμης με εκενη του Λυκεου του Αριστοτλη, συμπληρνοντας κατ αυτν τον τρπο τις προσδοκες της αυτοκρατορας του Αλεξνδρου στην αναζτηση και κατκτηση της παγκσμιας γνσης. Δυστυχς, η Βιβλιοθκη αυτ καταστρφηκε απ την μεγλη πυρκαγι του λιμανιο πριν 2000 περπου χρνια.
  Η Αιγυπτιακ κυβρνηση, σε συνεργασα με την UNESCO, αποφσισε να χτσει στην Αλεξνδρεια μια να Βιβλιοθκη για να προικσει αυτ την περιοχ του κσμου μ να σημαντικ πνευματικ, επιστημονικ και παιδαγωγικ πλο λξης.
  Ανμεσα στο υλικ που υπρχει στη Βιβλιοθκης της Αλεξνδρειας υπρχει και να ευρ φσμα ντυπων και οπτικοακουστικν μσων στην ελληνικ, αραβικ και αγγλικ γλσσα, με τα οποα ο αναγνστης ενημερνεται για την Ελλδα και τον σγχρονο ελληνικ πολιτισμ, τις σγχρονες τσεις και την επικαιρτητα της ελληνικς πολιτιστικς ζως.
UNESCO
Πστερ της UNESCO για τη Βιβλιοθκη της Αλεξνδρειας, που εκδθηκε απ τηνUNESCO το1988.
Γενικ Εξωτερικ ποψη του κτιριακο συγκροτματος της Βιβλιοθκης της Αλεξανδρεας, απ τα σχδια της μακτας της UNESCO.
 ""   ""
Η "αρχ" και το "ξεκνημα" της Βιβλιοθκης της Αλεξνδρειας. Μα ανκλαση λης της γνσης λων των Βιβλιοθηκν της υφηλου.