Νικολόπουλος Α. Γεώργιος

ΜΕΛΟΣ

Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου. Απεφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας. Στην συνέχεια πέτυχε αθλητικής υποτροφίας για τη σπουδή του στην Εθνική Ακαδημία Σωματικής Αγωγής της Ελλάδος, από την Ελληνική Κοινότητα και το Ελληνικό Προξενείο της Αλεξανδρείας, λόγω των καλών του επιδόσεων στον κλασσικό αθλητισμό. Πρωταθλητής Αιγύπτου. Μέλος της Εθνικής Ομάδας στίβου της Αιγύπτου.

Πτυχίο Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής της Ελλάδος.

Μεταπτυχιακές σπουδές στο Loughborough Un.,Αγγλίας, στο Magil Universιty Καναδά και στο Ινστιτούτο του Αθλητισμού Lenin,Μόσχα.

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διετέλεσε καθηγητής και διευθυντής του Τομέα του Υγρού Στίβου και υπεύθυνος του εργαστηρίου του υγρού στίβου έρευνας και τεχνολογίας, Αναπληρωτής εκλεγμένος Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κατευθύνει πολλές μεταπτυχιακές διδακτορικές διατριβές.

Συγγραφέας πολλών εργασιών, δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία που σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο του. Συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια σαν ομιλητής με θέματα της ειδικότητας του.

Για τη συγγραφική του δραστηριότητα τιμήθηκε με Μετάλλιο και Βραβείο από το Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου.

Εκλεγμένος Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Σχολικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού (ISF) στην επιτροπή αγωνισμάτων υγρού στίβου από το 1992 μέχρι 2011 και για αρκετά χρόνια εκλεγμένο μέλος ως αντιπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού στον οργανισμό European Net Work of Sport Sciences in Higher Education.

Μέλος του επιστημονικού οργανισμού Biomechanics and Medicine in Swimming.

Μέλος της Αμερικανικής εταιρίας προπονητών υγρού στίβου.

Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου αποφοίτων Αβερωφείου Γυμνασίου. Επίτιμος πρόεδρος του συνδέσμου προπονητών Υγρού Στίβου Ελλάδος.

Μέλος του Σώματος ομότιμων Καθηγητών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ομιλεί Αραβικά, Αγγλικά και Γαλλικά. Δραστηριότητες κολύμπι, ψάρεμα, αγροτικές ασχολίες.

Γίνεται αναφορά του βιογραφικού του στο WHO IS WHO στην Ελλάδα 5η έκδοση 2010.σελ.919.

Share: